Het Blooming Culture model

Het Blooming culture model bestaat uit 2 identieke groeiprocessen. Beneden het proces van persoonlijke groei (Zelf groeien). Boven het proces van team- en organisatiegroei (Samen bloeien).

Deze twee staan met elkaar via 3 assen in verbinding. De as van Identiteit, de as van Creativiteit en de as van Intensiteit. Waarin de dualiteit zichtbaar is tussen het eigen groeiproces en die van het team of de organisatie. Soms komen de belangen overeen, soms staan ze tegenover elkaar. 

 

Zelf groeien

Vanuit verkregen Zelfkennis (wie ben ik?) durf je spelenderwijs je Talent te gaan ontdekken en jezelf meer te laten zien (wat kan ik?). Als je dat vertrouwen en plezier in jezelf hebt ontdekt wil je er ook wat mee gaan doen. Je voelt de Energie bruisen en wilt die energie ergens voor in gaan zetten (wat wil ik?).

 

Samen bloeien

Omdat je nooit Alleen leeft ben je altijd verbonden met Samen. Of het nu thuis, op school of op het werk is. Samen bereik je ook veel meer.  Dit proces begint met onderlinge Verbinding (wie zijn wij als groep?). Vanuit deze verbinding ga je samen iets nieuws creëren (Creatie, wat kunnen wij?). Vanuit deze gezamenlijke creatie bereik je met elkaar het gestelde doel en behaal je Impact.