De Blooming Culture scan voor organisaties

 

Deze Scan is gebaseerd op het Blooming Culture Model van de Joyfulness Coöperatie. Samen met Menno Braakma brengen wij de cultuur in kaart vanuit persoonlijke- en teamontwikkeling. Met aandacht voor balans op de assen identiteit (Ikzelf versus het team), creativiteit (mijn talent versus onze samenwerking/creatiekracht) en intensiteit (mijn energie/passie versus onze impact/inspirerend hoger doel).
Met behulp van een anonieme vragenlijst én een interactieve ervaring (een  systeemopstelling met grondankers) wordt op eenvoudige en treffende wijze inzicht gegeven in de huidige situatie, de kansen en risico’s, en de potentie om tot algehele verbetering op mens, team en organisatieniveau te komen.

 

Interactieve Ervaring

 

Doordat we de Team Scan altijd starten met de interactieve sessie, geven de teamleden zélf woorden aan wat nu aandacht vraagt. Waar ze nu zelf mee aan de slag zouden moeten en willen. Geen consultant van buiten die komt vertellen hoe het zit. De beweging komt allereerst en vooral vanuit de ervaring en dus vanuit mensen zelf.

 


 

Team Scan Vragenlijst

 

 

We hanteren naast de sessie een vragenlijst die kwantificeert hoe het team scoort op de facetten van een bloeiend team, een bloeiende cultuur. We zien snel waar teams goed scoren en waar aandacht nodig is.  
We onderzoeken ook de balans tussen de dimensie “ik” en “het team”. Zo krijgen we inzicht in aandachtsgebieden op het gebied van zowel persoonlijke ontwikkeling als team-/ organisatieontwikkeling.

 


 

Hoe werkt het?

 

Stap 1: We maken een afspraak om vooraf inzicht te krijgen in de huidige structuur, cultuur, taalgebruik en HR strategie van de organisatie. Zo kunnen we onze sessie en aanpak goed laten aansluiten bij uw team(s) en organisatie.

 

Stap 2: We leggen de datum en inhoud van de Interactieve Sessie vast.

 

Stap 3: Alle teamleden krijgen een uitnodiging voor het invullen van de Blooming Culture vragenlijst.

 

Stap 4: De Blooming Culture sessie waarin we eerst het interactieve deel ervaren en dan de resultaten van de vragenlijst delen en over in gesprek gaan.

Zo creëren we een nieuwe manier van stilstaan bij onszelf en elkaar. We creëren
meer openheid, veiligheid, verbinding en ideeën hoe de gewenste beweging in
persoonlijke groei en teambloei kan worden gemaakt.