Mijn naam is Johan Spaans. Ik ben geboren in 1959 in Den Haag.

Ik woon sinds een aantal jaar in Welsum, waar ik samen met mijn vrouw ons bedrijf Andere Wereld heb opgezet. Gespecialiseerd in retraite, ontspanning, plezier en therapie. Wij hebben een authentiek dijkhuis uit 1865 en twee nieuwe vakantiewoningen op ons terrein.

Dit jaar hebben coaching aan ons bedrijf toegevoegd onder de merknaam Joyfulness. Gericht op het weer vinden van Joy in je leven. Joyfulness is eigenlijk jouw natuurlijke staat van Zijn, als alle ballast en maskers van je afvallen. 

Ook hebben wij voor Joyfulness een coöperatie opgericht met andere coaches en trainers. www.joyfulness.world

Voor mij valt nu alles samen van wat ik eerder gedaan heb in mijn leven. Ik heb altijd al een goed gevoel gehad bij internationale verbinding. Voor mijn doctoraal Sociale Geografie heb ik ooit onderzoek gedaan in Marokko en Nepal. Ik ben ook even reisleider geweest in Egypte. In de periode dat ik als adviseur voor de PVDA in de Tweede Kamer aan het werk was heb ik leren schrijven. In de daarop volgende 20 jaar ben ik manager geweest van grote afdelingen. Ik weet wat er zich in organisaties afspeelt als het gaat om stress, werkdruk, werkplezier en leiderschap. Ik heb zelf ook HR beleid geschreven.

In mijn praktijk als energetisch therapeut en coach begeleid ik nu mensen die lichamelijk en emotioneel uitgeput zijn geraakt door werkstress en prestatiedruk. Ik ben ervaringsdeskundige want ik heb ooit zelf ook een burn-out gehad.

Nu begint met Joyfulness en de coöperatie een nieuwe uitdaging in mijn leven. De wereldverbeteraar, die altijd al in mij aanwezig was, heeft weer hernieuwde energie gekregen. En ik geniet ervan.Lid van LVNG

Praktijkcode AGB 90061571
Therapeutcode 90044985
LVNG nr. 10004171159

Geregistreerd bij RBCZ: 170860R

Aspirant lid bij de Vereniging van Erkende Stress en Burnoutcoaches.